مالزی-سنگاپور

مالزی-سنگاپور

مالزی یکی از کشورهای جنوب شرقی آسیاو پایتخت آن کوالالامپور است. مالزی به خاطر سواحل متعدد و تنوع جاذبه‌های طبیعی، یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری دنیا، به خصوص برای ورزش‌هایی مانند غواصی است. علاوه بر ساحل و جزیره‌های متعدد، جنگل‌های انبوه و سرسبز یکی دیگر از جذابیت‌های مالزی هستند. علاوه بر جاذبه‌های طبیعی، از نظر جاذبه‌های شهری، برج‌های بلند و رستوران‌های مشهور هم، مالزی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.
اگر برای اولین سفر به مالزی برنامه‌ریزی می‌کنید، این نکات به شما کمک می‌کنند تا سفری لذت‌بخش‌تر داشته باشید و برای شرایط مختلفی که در طول سفر پیش می‌آیند، آمادگی داشته باشید.
مالزی

آب و هوا

در طول سال، دو فصل بارانی در مالزی وجود دارد. بخش شرقی، بیشترین میزان بارندگی را از اوایل نوامبر تا آخر مارس تجربه می‌کند که بر اثر بادهای موسمی شمال شرقی ایجاد می‌شود و با بارندگی شدید و رعد و برق همراه است. رشته‌کوهی که از مرکز کشور می‌گذرد، پناهگاهی در برابر بادهای موسمی شرقی است اما کوالالامپور و شهرهای دیگر در بخش غربی، در این مدت بارندگی زیاد و طوفان دارند. از ماه مه تا سپتامبر، باد موسمی دیگری از سمت غرب می‌وزد و شهرهایی چون کوالالامپور را درگیر می‌کند. بیشترین میزان بارندگی کوالالامپور در همین فصل است.

مالزی

این بدان معنا است که کوالالامپور بیشتر ایام سال با بارش باران مواجه است. خشک‌ترین فصل معمولا بین ماه مه تا جولای است. با این حال، بادهای شدید، زودگذر هستند و بارندگی هم آزاردهنده نیست و موجب تمیز شدن هوا می‌شود. در واقع گردشگران و می‌توانند در تمام طول سال به کوالالامپور سفر کنند بدون این که نگران آب و هوا باشند.

منطقه‌ی بورنئو آب و‌ هوای استوایی دارد. ایالت ساراواک یک فصل بارانی بین اکتبر و فوریه دارد. مرطوب‌ترین فصل ایالت صباح، بین نوامبر و فوریه است.

دمای هوا در طول روز بین ۲۲ تا ۳۲ درجه سانتی‌گراد و در منطقه‌ی کوه کینبالو (Mount Kinabalu)، بین ۱۵ تا ۲۲ درجه سانتی‌گراد است.

لباس مناسب

لباس‌ تابستانی برای آب و هوای گرم و مرطوب مالزی مناسب است. کفش پیاده‌روی برای گشت و گذار در طبیعت را فراموش نکنید. هنگامی که از مساجد و بناهای مذهبی بازدید می‌کنید، باید لباسی که شانه‌ها و زانو را می‌پوشاند، بپوشید.

غذا

مالزی

همه‌ی غذاهای مالزی را امتحان کنید. بسیاری از غذاها، میوه‌ها و سبزی‌های مالزیایی در سایر نقاط دنیا به راحتی پیدا نمی‌شوند؛ بنابراین، از این فرصت استفاده کنید و از چشیدن طعم‌های جدید لذت ببرید. بیشتر غذاخوری‌های مالزی تا دیروقت باز هستند. غذاهای غربی هم در بسیاری از اقامتگاه‌ها و رستوران‌ها وجود دارد.

آداب معاشرت

از آنجایی که مالزی یک کشور مسلمان است و بیشتر جمعیت آن را مسلمانان تشکیل می‌دهند، دست دادن با زنان مسلمان دور از ادب است. برای احوال‌پرسی با آن‌ها فقط تکان دادن سر و لبخند زدن کافی است. برای ورود به منزل افراد و مساجد و مکان‌های مذهبی، باید کفش‌های خود را در بیاورید. در بسیاری از مسجدها، شال و لباس مناسب برای ورود گردشگران وجود دارد. عکس‌برداری از مکان‌های مذهبی مانعی ندارد اما بهتر است که قبلا اجازه بگیرید.

خرید

مالزی

بیشتر فروشگاه‌ها قیمت‌های ثابتی دارند. اما در بازارهای شبانه، غرفه‌های خیابانی و بازارچه‌های سنتی، می‌توانید چانه بزنید و تخفیف بگیرید.

مالزی مقصد خوبی برای خرید است. هر نوع محصولی که بخواهید در آن پیدا می‌شود؛ از ارزان‌ترین اجناس قلابی گرفته تا گران‌ترین کالاهای اصل و باکیفیت. بنابراین با هر بودجه‌ای می‌توانید چیزی برای خود یا نزدیکان‌تان بخرید.

مراکز خرید بزرگ و مشهوری در کوالالامپور و سایر شهرهای مالزی وجود دارد که در آن‌ها برترین برندهای داخلی و بین‌المللی به عرضه‌ی محصولات خود می‌پردازند. این مراکز معمولا رستوران و فودکورت هم دارند. اگر می‌خواهید خریدی ارزان‌تر و محلی‌تر را تجربه کنید، بازارهای روز و غرفه‌های خیابانی را از دست ندهید.

بازارهای محلی، بازارچه‌های آخر هفته و بازارچه‌های شبانه‌ی متعددی در مالزی وجود دارند که در آن‌ها می‌توانید انواع کالاهای متنوع را با قیمت‌های ارزان خریداری کنید.

حفظ سلامتی در طول سفر

برای این که خودتان را از آفتاب شدید حفظ کنید، از ضدآفتاب‌های مناسب حتما استفاده کنید. کمبود آب بدن از مشکلات رایجی است که مسافران مالزی با آن مواجه می‌شوند. به اندازه‌ی کافی مایعات بنوشید. به دلیل شرایط آب و هوایی، انواع حشرات در طول سال در مالزی وجود دارند، به خصوص در مناطق جنگلی. با پوشیدن لباس مناسب و استفاده از اسپری‌های دفع‌کننده‌ی حشرات، خودتان را از نیش حشرات محفوظ نگه دارید. این حشرات ممکن است ناقل بیماری‌های جدی باشند.

سطح بهداشت مواد غذایی در سراسر مالزی بالا است، اما با این حال هنگام خرید غذا دقت کنید. از مکان‌های معتبر غذا بخرید. اگر می‌خواهید غذای خیابانی را امتحان کنید، از غرفه‌هایی خرید کنید که مواد غذایی تازه دارند، غذا را در حضور مشتری طبخ می‌کنند و مشتریان بیشتری دارند. تا جایی که امکان دارد، از مصرف آب لوله‌کشی و قطعات یخ خودداری کنید. فقط نوشیدنی‌ها و آبی که در بطری‌های دربسته هستند بنوشید. برای مواقع لزوم، قرص‌های ضدعفونی‌کننده‌ی آب را فراموش نکنید.

مالزی

هزینه‌ها

مالزی در مجموع مقصد گردشگری گرانی نیست. به دلیل وفور منابع طبیعی، غذا به خصوص غذای خیابانی در مالزی قیمت اندکی دارد. امکانات اقامتی متعددی در مالزی وجود دارد که شما با توجه به بودجه‌ی در نظر گرفته شده، می‌توانید هر کدام را که مناسب‌تر است انتخاب کنید. از هاستل‌های ارزان‌قیمت گرفته تا هتل‌های ۵ ستاره. حتی هتل‌های لوکس هم نسبت به بسیاری از مقصدهای گردشگری دنیا، ارزان‌تر هستند.

هزینه‌ی حمل و نقل در داخل کشور، به لطف یارانه‌ی سوخت، بسیار مقرون‌به‌صرفه است. وسایل حمل و نقل عمومی داخل شهری به خصوص در شهرهای بزرگ و توریستی مثل کوالالامپور، بسیار مجهز و کامل و قابل اطمینان هستند. تاکسی انتخاب دیگری برای حمل و نقل داخل شهری است که البته گران‌تر است و قبل از سوار شدن باید در مورد هزینه‌های آن با راننده به توافق برسید.

جاذبه‌های گردشگری

مالزی

بیشتر مسافران، کوالالامپور را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب می‌کنند و بعد برای سفر به بخش‌های دیگر مالزی برنامه‌ریزی می‌کنند. در کوالالامپور علاوه بر برج‌های مشهور پتروناس، جاذبه‌های طبیعی متعددی وجود دارد. باغ پرندگان، کوه کینبالو، موزه هنرهای اسلامی، پارک ملی تامان نگارا، غار باتو و… از دیگر جاذبه‌های گردشگری مالزی هستند.

سنگاپور

سنگاپور شهر-کشوری کوچک است که از چندین جزیره تشکیل شده است، با این حال یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان محسوب می‌شود. مردم این کشور فرهنگی خاص دارند که شناختن آن‌ها می‌توانید برایتان بسیار جالب باشد. دانستن حقایق سنگاپور قطعا شما را شگفت‌زده خواهد کرد:

۱. سنگاپور به خرید و واردات بیش از حد شن و ماسه از مالزی، کامبوج و ویتنام متهم است. بعد از این که کشورها فهمیدند مقدار قابل توجهی از شن و ماسه‌ی کشورشان به سنگاپور منتقل می‌شود، اعتراضات زیادی شکل گرفت و  تجارت شن و ماسه ممنوع شد.

. سنگاپور علاقه‌ی عجیبی به توالت دارد! دولت این کشور در سازمان ملل طرحی را مطرح کرده بود که ۱۹ نوامبر را به عنوان روز جهانی توالت تعیین کند. این کشور هم موفق شد موافقت ۱۲۲ کشور دیگر را برای تصویب این طرح جلب کند و هم سازمان جهانی توالت را در ۱۹ نوامبر سال ۲۰۰۱ در خود سنگاپور تشکیل دهد.

سنگاپور

۳. سنگاپور می‌تواند درس صداقت و درستی به جهانیان بدهد. این شهر و کشور کمترین آمار فساد را میان کشورهای آسیایی دارد و رتبه‌ی او در آمار جهانی، جایگاه پنجم است.

۴. در سنگاپور والدین به کودکانشان رفتار خوب می‌آموزد و در برخی موارد دولت هم به والدین چنین آموزش‌هایی می‌دهد. در سنگاپور از سال ۱۹۷۹ یک کمپین احترام و ادب به وجود آمده که مورد حمایت دولت است؛ در این کمپین اخلاق و رفتار خوب و مناسب آموزش داده می‌شود. در سال ۲۰۰۱ این کمپین به جنبش مهربانی سنگاپور تغییر یافت.

۵. در سنگاپور روز ملی درخت‌کاری وجود دارد (هفتم نوامبر). تمامی اهالی این کشور، از نخست‌وزیر گرفته تا دیپلمات‌های خارجی و مردم عادی در این روز درخت می‌کارند. اهالی این کشور حتی برخی از مردم، این درختان را به عنوان کادوی تولد یا هدیه‌ی عروسی به فرزندانشان تقدیم می‌کنند. 

سنگاپور

۶. بیش از ۸۰ درصد جمعیت سنگاپور در خانه‌های دولتی (خانه‌های سازمانی) زندگی می‌کنند؛ این در حالی است که نرخ مالکیت خانه در سنگاپور حدود ۹۲ درصد است که این آمار بالاترین نرخ در جهان است. 

۷. اهالی سنگاپور سریع‌ترین پیاده‌روهای جهان هستند.

۸. در سنگاپور اگر در حین آدامس جویدن پلیس دیدید، دست نگه دارید یا این که هیچ وقت در این کشور آدامس نجوید! در حال حاضر جویدن آدامس در سنگاپور ممنوع است مگر این که با نسخه‌ی پزشک باشد.

۹. تنبیه با چوب هنوز هم یک شکل قانونی از مجازات در سنگاپور است. 

۱۰. عاشقان ماشین در سنگاپور ورشکسته می‌شوند! دولت سنگاپور مردم را از استفاده از اتومبیل شخصی برحذر می‌دارد و مالکان خودروها باید ۱/۵ برابر قیمت خودروی خود پول پرداخت کنند تا پلاک آن صادر شود. 

سنگاپور

۱۱. در سنگاپور برای ارتفاع ساختمان‌ها محدودیتی وجود دارد؛ این محدودیت ۲۸۰ متر است. در این کشور ۳ ساختمان وجود دارد که ارتفاع آن‌ها دقیقا ۲۸۰ متر است. 

۱۲. در آسانسورهای سنگاپور دستگاه‌های تشخیص ادرار وجود دارد. اگر این دستگاه‌ها بوی ادرار را تشخیص دهد، به طور خودکار درهای آسانسور قفل می‌شود تا این که پلیس برسد. سنگاپور قانون خاصی دارد که طبق آن ادرار در آسانسور ممنوع شده است. 

۱۳. سنگاپور پنجمین کشور بزرگ واردکننده‌ی سلاح است.

۱۴. گزارشگران بدون مرز که یک سازمانی است که آزادی مطبوعات را در کشورهای مختلف ارزیابی می‌کند، وضعیت خوبی در سنگاپور ندارد. آن‌ها به آزادی مطبوعات در سنگاپور، از میان ۱۸۰ کشور رتبه‌ی ۱۵۳ داده‌اند.

۱۵. در سنگاپور اگر کسی بعد از استفاده از توالت‌های عمومی آن را نشوید، این کار او جرم محسوب می‌شود.

۱۶. اگرچه سنگاپور یک شهر-کشور است اما از ۶۳ جزیره‌ی کوچک‌تر تشکیل شده است.

سنگاپور

۱۷. پنج ستاره‌ای که در پرچم ملی سنگاپور وجود دارد، نشان‌دهنده‌ی دموکراسی، آرامش، پیشرفت، عدالت و برابری است. رنگ قرمز هم نشان‌دهنده‌ی برادری و رنگ سفید هم نماد خلوص و پاکی است. 

۱۸. در رتبه‌بندی سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، در زمینه‌ی ریاضی و علوم کودکان سنگاپوری در رتبه‌ی اول جهان قرار دارند. 

۱۹. کودکان و گیاهان قلب و روح سنگاپور هستند. اولین باغ آسیا که در سنگاپور قرار دارد، به کودکان اختصاص داده شده است.

۲۰. از سال ۱۹۰۵ سنگاپور ۶ بار منطقه‌ی زمانی خود را تغییر داده است!

۲۱. در طول سال‌های ۱۹۴۰ و ۱۹۴۱ سنگاپور به تئاتری از جنگ جهانی دوم تبدیل شده بود. در این زمان ۱۰۰ هزار سرباز در این کشور کوچک حضور داشتند. البته هیچ یک از این سربازها متعلق به نیروهای سنگاپوری نبودند؛ سربازهای انگلیسی به دفاع در برابر نیروهای ژاپنی می‌پرداختند که به آن‌ها حمله کرده بودند.

سنگاپور

۲۲. سنگاپور نتیجه‌ی استقلال یک استقلال است! در سال ۱۹۶۳ نیروهای انگلیسی سنگاپور را به مالزی واگذار کردند. تنها بعد از ۲ سال، در سال ۱۹۶۵ شهر-کشور سنگاپور به کشوری مستقل تبدیل شد.

۲۳. سنگاپور با جنگ و مبارزه به استقلال نرسید! این کشور با رای‌گیری دموکراتیک از مالزی جدا شد.

۲۴. سنگاپور یکی از ۳ شهر-کشور جهان است. دو شهر-کشور دیگر موناکو و واتیکان هستند.

۲۵. سنگاپور شعر سرود ملی خود را روی اسکناس‌های ۱۰۰۰ دلاری این کشور چاپ کرده است. 

سنگاپور

۲۶. دستمزد نخست وزیر سنگاپور سالانه حدود ۱/۷ میلیون دلار است که این رقم حدود ۴ برابر بیشتر از حقوق رئیس جمهوری آمریکا است!

۲۷. در سنگاپور از هر ۶ نفر، یک نفر دارایی ۱ میلیون دلاری یا بیشتر دارد، یعنی ۱۷ درصد کل جمعیت این کشور! این آمار بالاترین آمار میلیونرهای یک کشور در جهان است.

۲۸. سنگاپور از یک سو وارد می‌کند و از سویی دیگر صادرات انجام می‌دهد. این کشور همه چیز از آب شیرین و شن و ماسه وارد می‌کند و کل اقتصاد آن متکی به واردات و صادرات است.

۲۹. سنگاپور در سال ۲۰۱۶ گران‌ترین شهر جهان باقی ماند.

۳۰. فرودگاه چانگی سنگاپور در سال ۲۰۱۶ برای چهامین سال متوالی به عنوان بهترین فرودگاه جهان انتخاب شد.

سنگاپور

۳۱. در گذشته‌های دور، دسته‌ای از اره‌ماهی‌ها به سنگاپور حمله کرده بودند. یک پسر جوان نقشه‌ی بسیار خوبی کشید تا همه‌ی آن‌ها را به دام بیندازد. اما شاه که از هوش این پسر می‌ترسید، او را کشت. در افسانه‌ای آمده است که دلیل رنگ قرمز موجود در پرچم این کشور، خون این پسر جوان است. 

۳۲. هر روز در سنگاپور ۲ رستوران جدید تاسیس می‌شود. این آمار با توجه به مساحت این کشور، خیره‌کننده است.

۳۳. دولت سنگاپور مجموعه‌ای از درخت‌های مصنوعی ایجاد کرده است که از انرژی خورشیدی تغذیه می‌کند و ارتفاع آن‌ها به ۵۰ متر می‌رسد. نام این مجموعه «باغ‌های خلیج» است. این مجموعه به نماد فرهنگی و منطقه‌ی گردشگری تبدیل شده است.